Zwanger en de voordelen van voetreflexologie

Zwangerschapsreflexologie
Voetreflexologie toepassen als je zwanger bent doet je op allerlei manieren goed. Het helpt  onder andere de rollercoaster aan hormonen die door je lijf gieren in bedwang te houden. Ook kan het lichamelijke zwangerschapsongemakken verlichten of zelfs laten verdwijnen.
Door voetreflexologie toe te passen kun je de klachten van je zwangerschap verlichten of mogelijk helemaal wegnemen. De doorbloeding wordt gestimuleerd en het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt aangezwengeld. Daardoor kan het blokkades in je lichaam opheffen. Tevens is het een fijne manier om te relaxen als je zwanger bent.

Voetreflexmassage als je zwanger bent

Een voetreflex behandeling als je zwanger bent biedt je een moment van rust en ontspanning. Maar wat dacht je van verlichting bij:

– Blaasontsteking
– Gespannenheid voor de bevalling
– Licht verhoogde bloeddruk
– Maagzuur
– Misselijkheid
– Obstipatie
– Vocht vasthouden
– Pijn in het bekken
– Rugpijn
– Slapeloosheid
– Stemmingswisselingen
– Vermoeidheid

De voordelen van voetreflexologie tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam voortdurend en dit kost veel energie.
Je kunt dit merken doordat je vaak moe en gespannen bent. Als je dan ook nog eens misselijk bent of bijvoorbeeld een hoge bloeddruk krijgt, dan geniet je minder van je zwangerschap dan je zou willen. Terwijl dit een voor jou bijzondere periode is. Voetreflexologie tijdens zwangerschap is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren.  En eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk – te verlichten. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling. Jij en je baby kunnen zich diep ontspannen tijdens de behandelingen waardoor het contact tussen jullie geoptimaliseerd wordt.

Kortom, voetreflexologie tijdens de zwangerschap is een fijne en veilige manier om te ontspannen, rust te creëren en in balans te blijven. Hierdoor voel jij en je ongeboren kindje zich lekker. Ook draagt het bij aan je lichamelijke en emotionele evenwicht.  Waardoor je volop kunt genieten van het zwanger zijn en je aanstaande moederschap.