Metamorfose behandeling

Metamorfose massage 

Metamorfose is een eenvoudige, subtiele aanraking op voeten, handen en hoofd. Deze massagevorm heeft een diepgaand, ontspannend effect op degene die het ondergaat. Juist door deze ontspanning gaat de eigen energie beter stromen en kunnen emoties worden ontladen. Dit heeft een zeer positief effect want naast de aanraking heeft ook de aandacht een herstellende werking, evenals het loslaten en niet najagen van resultaten. De therapeut bewerkstelligt de ontspanning en de doorstroming.

De speciale opstelling van de behandelaar wordt onthechting genoemd en hoe moeilijk dit in de praktijk is, weet elke praktiserende metamorfosebeoefenaar. De techniek is ontwikkeld door Robert St. John en is verspreid door Gaston St. Pierre.

Voor wie is metamorfose geschikt?

• baby’s, kinderen van alle leeftijden en volwassenen. Vooral mensen, die ongrijpbare en vaak psychosomatische klachten hebben. Ook bij adhd, alzheimer en dementie toe te passen.

• kinderen met gedragsproblemen, onrust, angsten, slaapproblemen, sociale en/of emotionele klachten 

• Metamorfose wordt ook ingezet bij mensen, die een hele moeilijke periode achter de rug hebben bv burn out, scheiding, chemo 

• Metamorfose is tevens zeer geschikt bij stervensbegeleiding

Eigenlijk is metamorfose voor zeer velen geschikt en het kan ook zonder enig bezwaar op iedereen worden toegepast. Er zijn geen contra indicaties. De duur van de massage is ongeveer een uur.